Gooikse economische raad schenkt knuffels aan Inkendael en Sint-Franciscus

FREDDY KEMPENEER
VRIJDAG, 30 NOVEMBER 2012 17:11
 GOOIK – De Gooikse Economische Raad heeft vandaag een 250 knuffels geschonken aan het revalidatiecentrum Inkendaal in Vlezenbeek en het MPC Sint-Franciscus in Roosdaal. Ook dit jaar staat de Gooikse eindejaarsactie in het teken van een goed doel.

De knuffels zijn het resultaat van de eindejaarsactie 2011. De Economische Raad ging te rade bij de Pajotse organisatie Mensen Helpen Mensen om enkele goede doelen te kiezen.

Pascal Musch en Rik Van Pee van de Economische Raad en Philip Neerinckx en Brigitte Limbourg van Mensen Helpen mensen bezochten vandaag eerst het revalidatiecentrum Inkendaal. Daar werden ze rond geleid, in de nieuwe dagkliniek, door hoofdgeneesheer Marleen Moonens en directeur Maurice Nerincx. De kinderen waren echt uitbundig toen ze hun knuffels in handen kregen. Daarna trok de delegatie met evenveel knuffels naar MPC Sint-Franciscus in Roosdaal.

Eindejaarsactie

De Gooikse Economische Raad organiseert samen met de gemeente haar vijfde opeenvolgende maar vooral vernieuwende eindejaarsactie.  Bij deze eindejaarsactie staat toegankelijkheid centraal zowel voor de consument als voor deelnemende zelfstandigen. Zo zijn er dit jaar dubbel zoveel deelnemende zelfstandigen in vergelijking met  de voorgaande jaren.

Aankopen gedurende de maand december maken kans op talrijke waardebonnen gaande van 50€ tot 250€ per bon. Het aantal waardebonnen per persoon is onbeperkt. De winnaars worden getrokken op 11 januari 2013 en tevens persoonlijk verwittigd. Elke aankoop bij een deelnemende zelfstandige betekent extra steun aan een goed doel.

Meneer Konijn_ Q-music

 

Volgende clip werd geschreven en geproducete door Miguel Wiels op aanvraag van Q-music. Door het nummer te verkopen via I-Tunes trachten ze geld in te zamelen voor ‘Kindergeluk vzw‘, een vereniging die zich inzet zich in voor kansarme kinderen in België.

De zangers van dit lied noemen zichzelf ‘Vrienden van Meneer Konijn’ . Het gaat hier over de Q-dj’s samen met bekende Vlamingen én Nederlanders. Sharon van Within Temptation zingt het reffrein, en de strofen werden ingezong

en door minister Ingrid Lieten, Koen en Kris Wauters, Paul De Leeuw, Tom Boonen, Nathalie Meskens, Geert Hoste, Kim Gevaert, Herman Brusselmans, Thibaut Courtois en Stef Wauters.

Meneer konijn is de knuffel is van kleine Noa*. Zij is samen met haar zusje Fenna te vroeg geboren op 31 weken. Na lang vechten werd moest ze de strijd opgeven en ging ze naar die mooie plaats tussen de sterren, op de dag dat ze 2 maand werd.
Haar knuffel de wereld rond te laten trekken staat symbool voor de gedachte aan de plaatsen waar overleden kindjes ooit zouden kunnen geweest zijn en nu niet meer kunnen komen. Via Meeer Konijn verplaatst Noa* zich in gedachten en harten.