LENNIK – Een cheque van 10.000 euro voor Luca

Editiepajot_galmaarden_luca_foto_marc_colpaert__kopie_

De cheque voor de kleine Luca. – Foto © Marc Colpaert

 

Op zaterdagavond gaf het bestuur van ‘Mensen helpen Mensen Pajot’ uit Oetingen een cheque van 10.000 euro aan Luca Fasano. Luca de zoon van brandweerman Toni Fasano en Katleen Van Cutsem uit Lennik, lijdt sinds zijn geboorte aan PID, een ziekte waardoor hij geen afweersysteem heeft. Tijdens de grote benefietavond bij de brandweer in Tollembeek – waarvan de opbrengst naar Luca gaat – kreeg hij nog een speciale cheque overhandigd van Philip Neerinckx van ‘Mensen helpen Mensen Pajot’. “Wij weten dat deze mensen heel wat kosten hebben voor allerhande medicatie waarvoor geen tussenkomst voorzien is van het ziekenfonds. Daarom dat wij ze met onze organisatie willen steunen.” Papa Toni was een beetje overdonderd door zoveel steun. “Ik dank deze mensen heel hartelijk en we gaan het geld goed kunnen gebruiken, want een speciale baxter kost meer dan duizend euro en zo heeft Luca er al 16 gehad”, aldus vader Toni. En de kleine Luca mocht zelf de cheque vasthouden.

https://editiepajot.com/regios/14/articles/42994

GALMAARDEN – Warre kreeg twee cheques samen goed voor 30.000 euro

Editiepajot_galmaaren_warre_3__kopie_

Warre met de twee cheques. – Foto © Marc Colpaert

Warre Deteye(10) kreeg zopas een cheque van 20.000 euro en eentje van 10.000 euro aangeboden in het sportcomplex in Galmaarden. De gulle schenkers waren de organisatoren van de drie dolle strandbalfeesten in Tollembeek en de organisatie ‘Mensen helpen Mensen‘.

Warre kreeg op 7-jarige leeftijd te horen dat hij een hersentumor had. Door de zware chemo en bestralingen is Warre zijn immuniteitssysteem zwaar aangetast en zullen er zijn hele leven zware kosten nodig zijn om hem een menswaardig bestaan te geven.

Na de drie dolle strandbalfeesten in Tollembeek, een evenement georganiseerd door een groep kameraden, kreeg de zieke Warre nu een cheque van 20.000 euro en van de Oetingse organisatie ‘Mensen helpen Mensen’ nog eens een cheque van 10.000 er bovenop. Warre bedankte iedereen: “Bedankt wat jullie allemaal voor mij hebben gedaan, vergeten doen we dit nooit, jullie zijn een bende kerels met een peperkoeken hart”, zei hij. De ouders Vicky en Dirk kregen het even moeilijk bij al die mooie woorden. “Wij zijn blij maar ook ontroerd dat deze mensen dit allemaal voor ons wilden doen. Het geld gaan we vooral gebruiken voor medicatie en de verzorging en een deeltje om Warre een beetje meer comfort te geven”, aldus Vicky.
https://editiepajot.com/regios/6/articles/44487

GOOIK – Mensen helpen mensen planten bomen

Colpaert_gooik_mensen_1

Tijdens de grote boomplantdag van de actie Kom op tegen Kanker in Gooik kwamen de mensen van ‘Mensen helpen Mensen’ zelf hun bomen planten. Deze vereniging kocht met eigen middelen zomaar eventjes 750 bomen en kregen hiervoor een apart stuk weiland, waar ze allemaal samen hun bomen mochten aanplanten. Er kwamen heel wat mensen meehelpen aanplanten, dit was ook meer dan nodig want 750 bomen steekt men niet zomaar in een half uurtje in de grond.

Steun voor Mensen helpen mensen

Steun voor Mensen helpen mensen
FOTO: CREDIT

GOOIK –De Open VLD van Gooik gaf een cheque van 500 euro aan ‘Mensen helpen mensen’. ‘Dit is een vereniging die financiële en materiële hulp biedt aan mensen van bij ons’, zegt Christa Dermez, fractieleidster in de gemeenteraad. ‘Zij bestaan al achttien jaar en zorgen ook voor hulp aan kinderen die zijn opgenomen in het AZ van Jette of het UZ van Leuven. Het geld komt van onze wafelbak op de jaarmarkt.’

https://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20130114_00432782

Mensen Helpen Mensen Pajot schenkt 10.000 euro aan Lio

Op dinsdagavond gaf Philip Neerinckx namens de vzw Mensen Helpen Mensen Pajottenland een cheque van 10.000 euro aan de ouders van Lio Vanbever uit Pepingen. Lio, het dochtertje van Philippe Vanbever en Julie Mespreuve heeft het CDKL5-syndroom en de verzorging kost een bom geld.

“We weten dat er voor heel wat medicatie en aangepast materiaal geen tussenkomst is van de mutualiteit, het VAPH of andere instellingen. Daarom wil onze vereniging hen financieel steunen en stellen wij 10.000 euro ter beschikking. De aankopen worden door onze vzw zelf beheerd. De ouders mogen ons de facturen bezorgen die wij dan betalen.” vertelt secretaris Philip Neerinckx.

Terwijl papa Philip Vanbever nog druk in de weer was met de halloweentocht van Hope for Lio kwam mama Julie met Lio de cheque in ontvangst nemen in de schuur Vande Stokken.

Vzw Mensen Helpen Mensen Pajottenland

De vereniging Mensen Helpen Mensen Pajottenland biedt zowel financiële als materiële steun aan kinderen die aan een ernstige en langdurige ziekte lijden en eveneens aan de kinderkankerafdelingen van de ziekenhuizen AZ Jette, UZ Leuven. Alle aankopen van praktische en alledaagse dingen worden door de vzw zelf beheerd en opgevolgd.

https://www.persinfo.org/nl/nieuws/artikel/mensen-helpen-mensen-pajot-schenkt-10-000-euro-aan-lio/32584